Voetbalclub NEC uit Nijmegen is een van de weinige clubs met een VIP dug-out: een dug-out speciaal voor fans die de wedstrijd vanaf de rand van het veld mogen volgen. In mijn boek “Prestatie of plezier” (2016) heb ik hier al over geschreven, maar afgelopen vrijdag kreeg ik ineens een mail dat ik twee kaartjes voor deze VIP dug-out had gewonnen! Mocht ik er eindelijk ook zelf een keer in zitten. Hoe gaaf is dat?!

Vrijdagavond om 19.15 uur werden mijn zoon en ik – samen met nog 6 winnaars –  enthousiast ontvangen. Vervolgens wat gedronken in de business bar, een instructie en daarna via een omweg naar de dug-out. Zó dicht bij de spelers! Met je eigen voeten op het gras en de bal die rakelings voorbij schiet. Al met al een geweldige, spannende pot, met uiteindelijk een 4-1 winst. Heerlijk.
Daarna het ererondje van de spelers, die helaas niet dichterbij kwamen, maarrrr… bij NEC gaan de spelers het veld af via een trapje en dan door de gracht naar de kleedkamer. In de gracht kun je ze opwachten, dus zijn Jop en ik daar snel nog heen gerend. Met als gevolg dat Jop’s shirt door vier spelers is gesigneerd, waaronder Groeneveld, zijn eigen grote voorbeeld (ook linksbuiten). De mooiste actie kwam echter van keeper Delle. Hij nam niet alleen rustig tijd voor handtekeningen terwijl al zijn collega’s al naar binnen waren, maar stelde zelf ook nog voor om een foto te maken!

Voor Jop was dit echt het toetje op de taart! En dan zie je maar weer hoe belangrijk de interactie is binnen een beleving. Hoe belangrijk het is dat spelers contact maken met de fans, wat verder gaat dan een plichtmatig rondje zoals bij enkele spelers. Complimenten wat dat betreft voor de spelers die wel de tijd nemen en levenslange fans maken. Mijn zoon wil nu in ieder geval profvoetballer worden, zodat hij later ook jongetjes gelukkig kan maken met zijn handtekening.

Met veel groeten,

Olivier Oostelbos

Jelloo