Twee weken geleden heb ik meegedaan aan de laatste uit een serie hardloopevenementen. Na de Mudmasters, de Rocky Balboa Run en de Strong Viking Family Obstacle Run, was nu de NEC Fun Run aan de beurt. Samen met mijn zoon heb ik 5km gerend rond en door het voetbalstadion van NEC. Voor NEC fans als ons was dat een mooie beleving! Ontvangst in het stadion, rennen door de bossen van het Goffertpark en over het trainingsveld van de Eendracht, een stukje dwars door het stadion inclusief de spelerstunnel, muziek onderweg voor de goede sfeer, een BN’er (Bekende Nec’er) die zelf meerende met zijn kinderen, en uiteraard de finish met een mooie medaille. Alles bij elkaar goed verzorgd, waarbij één klein element het grootste effect had op de beleving van mijn zoon: een persoonlijk startnummer.

Op de startnummers stonden onze voornamen gedrukt. En in geval van late aanmeldingen was er ruimte om je eigen naam nog met een stift te noteren. Voor de start realiseerde ik mij niet wat het effect hier van zou zijn, maar tijdens het rennen drong dat maar al te goed door: langs de lijn stonden onbekende mensen ons (en dan met name mijn zoon van 10) persoonlijk aan te moedigen. “Kom op Jop!” “Goed bezig Jop!” “Je bent er bijna Jop!” Met als gevolg dat Jop met een enorme smile de hele route liep en over de finish kwam. Hoe gaaf is dat! Geluk zit in de kleine dingen. Maar die moet je dan wel even verzinnen. Beleving stelt nieuwe eisen aan personeel en organisatie 😉

Kijk hier voor een sfeerimpressie van de NEC Fun Run

Met veel groeten,

Olivier Oostelbos