In de meivakantie ben ik voor het eerst met het hele gezin wezen kamperen. Op een camping in Zeeland, met de tent. Beetje lummelen, spelletje doen, potje voetbal met mijn zoon, zwemmen met mijn dochter en ‘s avonds de braadpan aan, quality time!
Ondanks het heerlijke weer overdag, waren de nachten nog echt wel koud in onze tent. Wellicht had er eerder een belletje kunnen gaan rinkelen. Ik vond het namelijk al zo bijzonder dat er op een volle camping slechts twee tenten stonden. Verder allemaal caravans. Maar ach, met een extra trui aan hebben we prima geslapen.
Wat mij daarnaast opviel aan de kampeermiddelen was de enorme hoeveelheid saaie kleuren. Slechts een enkele voortent was blauw, maar de rest was grijs en grauw. Een enkele kampeerder probeerde er nog een beetje een feestje van te maken met slingers of gekleurde lampjes, maar voor de rest was het maar een suffe bedoening. Hoe kan dat? Vakantie moet je vieren, vakantie is feest! Vakantie is plezier en lol. Daar horen dan toch ook toffe kleuren bij om die vrolijke gezelligheid te stimuleren? Maar nee hoor, het zit er gewoon niet in en dat ligt niet eens aan de kampeerders. Er is gewoon geen kleurrijk aanbod. Ik heb gekeken op een website met 120 voortenten, waarvan ongeveer 70% grijs was. De rest was blauw (met grijs) en er was maar liefst 1 rode voortent te vinden. Dat is toch raar? Ondernemers doen hun best om het park er gezellig en kleurrijk uit te laten zien. Maar er is geen kleurrijke tent te krijgen. Kunnen we daar niet een lobby op starten? Er zijn immers ook steeds meer vrolijk gekleurde huisjes te vinden, zoals op camping ‘t Zand of camping Zeeburg. Daar word je toch meteen blij van? En volgens mij is dat de bedoeling van vakantie vieren!